Anonimitatea din comentariile online, interzisă într-o țară europeană
Comentariile de pe YouTube, Facebook, Instagram, Twitter sau Reddit sunt încărcate de ură cauzată de anonimitate, iar o țară europeană le-a desființat prin lege.
În teorie, anonimitatea pe internet ar fi trebuit să fie un lucru bun. Era menită să-ți protejeze identitatea într-o serie de circumstanțe mai mult sau mai puțin speciale. Nu a durat însă mult până când întregul concept s-a reflectat într-o democrație prost înțeleasă.
Cele mai multe persoane care ajung să fie depresive, bulimice sau să sufere de alte afecțiuni psihologice, sunt influențate de comentariile de pe internet. Online-ul este un loc semnificativ mai puțin primitor decât pare la prima vedere. Acesta lucru se va remedia însă în curând, dacă proiectul legislativ al austriecilor va fi adoptat în întreaga Europă și în alte colțuri ale mapamondului.
Chiar dacă nu va putea nimeni să-ți interzică să comentezi pe internet, niciun guvern nu-și propune acest lucru. În schimb, va fi eliminat gradul semnificativ de anonimitate online de acum prin forțarea utilizării identității reale în postările tale de pe internet. Acesta este subiectul unui proiect legislativ din Austria care are mari șanse să fie fie adoptat de către parlamentul țării.
Conform proiectului guvernamental, în viitorul apropiat, va deveni ilegal să postezi comentarii online sub condiția anonimatului. Fiecare comentariu va avea în spate un profil cu un nume real și adresa de acasă. Aceste detalii sunt menite să te responsabilizeze și să taie măcar un pic din ura de pe internet.
Conform noii legi, vei putea în continuare să folosești ID-uri personalizate sau diverse porecle, dar acestea vor fi înregistrate într-o bază de date și vor fi cu ușurință corelate cu numele tău real. Singura parte mai relaxată a legii constă în faptul că, dacă va ajunge să fie adoptată, va afecta doar activitatea pe site-uri cu minim 100.000 de utilizatori sau care generează încasări mai mari de 500.000 de euro pe an. În practică, este vorba de toate rețelele sociale mari. Legea ar trebui să intre în vigoare în 2020.